Haartips

01/

Vet haar:

Als u uw haar wast, moet u er op letten dat u de shampoo niet te hard op de hoofdhuid masseert want hard masseren zorgt ervoor dat u de talgklieren activeert. Gebruik van een gespecialiseerde shampoo voor vet haar is daarom ook erg belangrijk. Hiervoor hebben een medicinale shampoo van Alpecin voor vethaar.  De shampoo kalmeert de hoofdhuid, door de Sint-Janskruid word de talg activatie verminderd en verbeterd. Door een vriendelijke PH-waarde is het geschikt voor dagelijks gebruik. Breng crèmes en styling producten altijd in de lengtes en de punten van het haar aan zodat je de hoofdhuid niet meer belast. Een tip van ons: Spoel uw haren goed uit, borstel minder en  douche met een lagere tempratuur!

 

 

Op dagen dat u weinig tijd of energie heeft om te wassen kunnen we u adviseren om ons droogshampoo uit te proberen!

Fris haar in een paar seconde? Dat is mogelijk!  Met de nieuwe droogshampoo van Alcina is dat geen probleem. Dankzij de nieuwe technologie krijgt je haar meer volume en een aangename geur met een frisse look. De spray  laat geen wit laagje achter waardoor het voor elk haar kleur en structuur geschikt is. Belangrijk om te weten is dat droogshampoo alleen wordt gebruikt bij je haarwortels.

 Alcina zegt: spray.. style and away!

02/

Verzorging gekleurd haar:

U kent het vast wel, als uw haar net gekleurd is, is het mooi vol kleur en glanzend. Maar na 4 weken wordt het al vaak een beetje dof en grauw van kleur. Het is heel belangrijk om de juiste producten te gebruiken om de kleur te behouden. Onze favoriet is de ’kleur ondersteunende shampoo’. Die is hier speciaal voor op de markt gekomen. (Op onze facebook en instagram pagina staat een leuke vergelijkingstest  die wij met deze shampoo hebben gedaan.)

 

Als tweede stap kunt u de conditioner ‘zuurspoeling’ gebruiken die zorgt dat de haarschubben goed afsluiten. Dit versterkt het haar en geeft de glans een extra boost.

 

Er zijn een aantal factoren die de kleur vervagen. Vaak wassen, zon en warmte apparatuur.

Mocht de kleur ondersteunende shampoo niet voldoende werken omdat u vaak tegen deze factoren aanloopt, is de ‘Color Shampoo’ een betere keuze.

Deze shampoo is anders dan de shampoo voor gekleurd haar wat u doorgaans in de drogisterijen vindt. Doordat er pigmenten aan toegevoegd zijn geeft u uw haar met elke wasbeurt een opfrisser. U hoeft het maar 1 keer in de week te wassen met de Color Shampoo en laat het even 10 minuten intrekken. De rest van de wasbeurten kunt u uw normale verzorgende shampoo gebruiken.

03/

Volume:

Big, bigger, biggest

Je kunt op verschillende manieren meer volume in je haar krijgen, zoals wassen met onze volume shampoo. In de volume shampoo zitten volume activerende polymeren en geven de haren veerkracht zonder dat jij je glans verliest. Maar wat er echt niet mag ontbreken is een versteviging, de basis van bijna elk kapsel. (Vraag aan ons persoonlijk advies welke versteviging het beste is voor jouw haarstructuur en wensen.) Het beste is om daarna je haar te drogen tegen de groeirichting in. Dat effect kunt u bereiken door uw hoofd ondersteboven te houden met het droog föhnen. probeer zo min mogelijk conditioner of masker te gebruiken voor een optimale volume kapsel. En als styling gebruikt u de ‘volume poeder’ die u op droog haar aanbrengt op uw hoofdhuid, dit maakt de aanzet stugger en in één oogopslag voller!

04/

Krullend haar:

Permanent of natuurlijke krullen; slag of gekruld haar vraagt om een individuele verzorging. Deze speciale verzorging kan worden gegarandeerd dankzij de zorgvuldig op elkaar afgestemde werkstoffen in de ‘Curl-Emulsie’. Een verkwikkende verzorging voor volume met een lichte versteviging. Verzorgt zonder te verzwaren, is ‘oil-free’ voor veerkrachtige krullen. Curl-Emulsie is synoniem voor perfecte krullen zonder kroes! Het is een crème die u na het wassen in handdoek droog haar doet en aan de lucht kunt laten opdrogen of kunt föhnen.

 

Heeft je krul wat meer ondersteuning nodig of vind je het fijn als de krullen iets hard worden? Dan is de ‘Curl Concept’ echt iets voor jouw. Dit is voor ons een favoriet product voor kapsels met krullen. Wij kunnen dit producten in de salon toepassen. Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn, dan hebben we ook proefmonsters beschikbaar om het thuis op eigen handelswijze uit te proberen.

05/

Dun haar:

Sommige mensen hebben van nature dun haar. Een goed geknipte coupe is heel belangrijk om het haar zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Maar je kan er ook voor kiezen voor een haarvulling of verlenging. De haarvulling wordt toegepast door middel van extensions. Met extensions kunnen wij uw haren tot een dubbele dikte creëren. Daar kunt u 8 tot 10 weken mee doen. Daarna zijn de extensions dusdanig uitgegroeid dat we ze herplaatsen naar de aanzet.

Wij werken met veel enthousiasme met het merk Hair Talk wat binnen een uur geplaatst kan worden.

Hair Talk extensions zijn 100% Indisch remi natuurhaar van een premium kwaliteit. Ze zijn naadloos en onzichtbaar samenvoegend met je eigen haar en zit zeer comfortabel. Je kan alles doen met je haar wat je gewend was, alleen is de verzorging belangrijk en na het wassen moet het haar direct gedroogd worden.

Na het ervaren van een volle bos, wil je nooit meer zonder!

 

Lees ook ons kopje Volume voor meer advies!

06/

Haaruitval:

Tijdens de overgang kan de hormoonhuishouding bij een vrouw verstoord raken en daarmee de haargroei belemmeren. Wij hebben een speciale lijn, ontwikkeld door Dr. Kurt Wolff genaamd ‘Plantur 39’. Het Dr. Wolff-onderzoekinstituut heeft in samenwerking met de vakgroep dermatologie van verschillende academische ziekenhuizen een werkzaam complex ontwikkeld, dat de haarwortels tegen uitputting door hormonen beschermt: Het Phyto-Coffeïne-complex. Deze neutraliseert de negatieve werking van het testosteron op de haarwortel en gaat zo de oorzaak voor haaruitval na de overgang op effectieve wijze tegen. Het meest effectieve en makkelijke product van deze lijn is de shampoo. Gewoon uw haar wassen als hoe u het gewend was en binnen aanzienlijke tijd heeft u resultaat van minder losse haren in uw borstel en een vollere bos op uw hoofd!

 

 

Tip: voorkom ijzer te kort! Als je lichaam te weinig ijzer binnenkrijgt kan dit leiden tot haaruitval.

07/

Haar, zon, zee, strand!

Veel mensen weten dat je je huid goed moet beschermen in de zon. Maar de schade van de zon op je haar wordt vaak niet aan gedacht.

Het is aan te raden om in de zomer even af te wijken van je gebruikelijke verzorging. Wellicht heeft je haar in de zomer meer nodig. Denk daarbij aan een shampoo met extra verzorgingsfactor of de ’Moisture spray’. Deze spray bevat speciale lichtbeschermingsfilters en vochtigheidsfactoren als Panthenol die brengen vermoeid haar weer tot leven. Na het wassen in handdoekdrooghaar in de lengte en punten sprayen en niet uitspoelen.

08/

haar: